Recipe for Turkish Cheesecake

Decorate this cheesecake simply with toasted hazelnuts or elevate it with rose petals, pomegranate seeds, and various nuts.

Ingredients:

(Serving size: 8 / For: 1 cheesecake)

Crust:

30 grams sunflower seeds

40 grams strawberry jam

200 grams digestive biscuits

80 grams butter


Filling:

700 grams cream cheese

100 grams powdered sugar

250 grams heavy cream


Gelatin:

6 gelatin leaves

50 grams water

Juice of 1 lemon


Decoration:

100 grams strawberries

100 grams Turkish delight

Juice of 1 lemon

Instructions:

Step 1/9

Melt butter until liquid. Allow butter and cream cheese to soften at room temperature.

Squeeze a lemon to extract lemon juice.

Soak gelatin in cold water for 5 minutes.


Step 2/9

Attach the food processor blade.

Grease and line a square baking tray with parchment paper.

Preheat the oven to 180°C (356°F).


Step 3/9

Place sunflower seeds and toasted hazelnuts into the food processor. Secure the lid tightly and pulse until finely ground.

Add digestive biscuits to the food processor. Continue pulsing until the mixture resembles coarse crumbs.

With the processor running, add butter. Continue processing until the mixture is well combined.

Transfer the mixture to the prepared baking tray. Press firmly to create an even and compact base. Bake for 10 minutes at 180°C (356°F).


Step 4/9

Place strawberries, Turkish delight, lemon juice, and water into the food processor. Pulse until smooth.

Strain the juice into a separate container and set aside.


Step 5/9

Clean the food processor bowl and attach the double whisk attachment. Place cream cheese and powdered sugar into the food processor. Beat until smooth and creamy.

Add heavy cream to the food processor. Beat until the mixture thickens.


Step 6/9

Place gelatin and water into a small bowl. Microwave in 20-second intervals until gelatin dissolves.


Step 7/9

Add 1/3 of the gelatin mixture to the strawberry juice.

Add the remaining gelatin mixture to the cream mixture. Add lemon juice and stir until well combined.


Step 8/9

Pour the cream mixture over the baked crust. Sprinkle evenly with Turkish delight.

Pour the remaining strawberry juice over the cheesecake.

Chill in the refrigerator for 4 hours.


Step 9/9

Enjoy your Turkish cheesecake!

14 tháng 10, 2025
Dòng máy mới ra mắt năm 2025 với những cải tiện hiện đại hơn, tối ưu hóa trải nghiệm người dùng.
14 tháng 10, 2025
Giòn thơm với hình nhện dễ thương và vui nhộn cho mùa Halloween
14 tháng 10, 2025
Vừa thanh mát, vừa tốt cho tiêu hóa và làn da
14 tháng 10, 2025
Công thức sinh tố đơn giản nhưng thơm ngon
14 tháng 10, 2025
Công thức tự nhiên giúp làn da được cấp ẩm, mềm mại và tươi tắn tự nhiên!
Hãy thử ngay công thức sinh tố có kết cấu mịn mượt và mát lạnh này từ Nutribullet.
13 tháng 10, 2025
Hãy thử ngay công thức sinh tố có kết cấu mịn mượt và mát lạnh này từ Nutribullet.
13 tháng 10, 2025
Món tráng miệng ngọt ngào mà vẫn đảm bảo tuân thủ chế độ ăn của bạn.
13 tháng 10, 2025
Dễ tiêu hóa và hấp thu nhanh năng lượng. Giúp ổn định đường huyết trong suốt buổi chạy.
13 tháng 10, 2025
Cafe nhận được vô số đánh giá tích cực từ giới khoa học về những lợi ích tuyệt vời đối với sức khỏe khi dùng với liều lượng phù hợp.
7 tháng 10, 2025
Lấy cảm hứng từ món thạch hạnh nhân truyền thống của Trung Hoa, mang đến hương vị thanh mát, béo nhẹ
More posts