Recipe for Turkish Cheesecake

Decorate this cheesecake simply with toasted hazelnuts or elevate it with rose petals, pomegranate seeds, and various nuts.

Ingredients:

(Serving size: 8 / For: 1 cheesecake)

Crust:

30 grams sunflower seeds

40 grams strawberry jam

200 grams digestive biscuits

80 grams butter


Filling:

700 grams cream cheese

100 grams powdered sugar

250 grams heavy cream


Gelatin:

6 gelatin leaves

50 grams water

Juice of 1 lemon


Decoration:

100 grams strawberries

100 grams Turkish delight

Juice of 1 lemon

Instructions:

Step 1/9

Melt butter until liquid. Allow butter and cream cheese to soften at room temperature.

Squeeze a lemon to extract lemon juice.

Soak gelatin in cold water for 5 minutes.


Step 2/9

Attach the food processor blade.

Grease and line a square baking tray with parchment paper.

Preheat the oven to 180°C (356°F).


Step 3/9

Place sunflower seeds and toasted hazelnuts into the food processor. Secure the lid tightly and pulse until finely ground.

Add digestive biscuits to the food processor. Continue pulsing until the mixture resembles coarse crumbs.

With the processor running, add butter. Continue processing until the mixture is well combined.

Transfer the mixture to the prepared baking tray. Press firmly to create an even and compact base. Bake for 10 minutes at 180°C (356°F).


Step 4/9

Place strawberries, Turkish delight, lemon juice, and water into the food processor. Pulse until smooth.

Strain the juice into a separate container and set aside.


Step 5/9

Clean the food processor bowl and attach the double whisk attachment. Place cream cheese and powdered sugar into the food processor. Beat until smooth and creamy.

Add heavy cream to the food processor. Beat until the mixture thickens.


Step 6/9

Place gelatin and water into a small bowl. Microwave in 20-second intervals until gelatin dissolves.


Step 7/9

Add 1/3 of the gelatin mixture to the strawberry juice.

Add the remaining gelatin mixture to the cream mixture. Add lemon juice and stir until well combined.


Step 8/9

Pour the cream mixture over the baked crust. Sprinkle evenly with Turkish delight.

Pour the remaining strawberry juice over the cheesecake.

Chill in the refrigerator for 4 hours.


Step 9/9

Enjoy your Turkish cheesecake!

13 tháng 2, 2025
Xem video hướng dẫn quy trình tẩy cặn
12 tháng 2, 2025
Bạn gặp khó khăn khi thay hộp đựng hạt, tham khảo thông tin để sử dụng đúng
12 tháng 2, 2025
Xem cách khắc phục nếu sữa có bong bóng lớn, giọt bắn ra từ vòi sữa hoặc tạo bọt kém.
12 tháng 2, 2025
Tham khảo các cách khắc phục lỗi pha cà phê không đủ độ nóng trên máy pha cafe DeLonghi Rivelia EXAM440.55
11 tháng 2, 2025
Hướng dẫn cách lắp đặt bộ lọc nước cho máy pha cà phê DeLonghi EXAM440.55
8 tháng 2, 2025
Theo cài đặt mặc định, độ mịn của máy xay trên EXAM440.55 được đặt ở mức 5.
8 tháng 2, 2025
Bean Adapt sẽ điều chỉnh các yếu tố như nhiệt độ pha, độ đậm cafe, độ mịn của cafe và các thông số pha chế khác.
7 tháng 2, 2025
Nên dùng sữa tươi tách béo một phần hoặc các loại sữa thực vật như đậu nành, yến mạch và hạnh nhân.
7 tháng 2, 2025
Tham khảo thông tin hướng dẫn để tháo lắp bình nước đúng cách.
7 tháng 2, 2025
Hướng dẫn lấy nước nóng trên máy EXAM440.55 với hai dòng máy khác nhau.
More posts
Share by: