Recipe for Turkish Cheesecake

Decorate this cheesecake simply with toasted hazelnuts or elevate it with rose petals, pomegranate seeds, and various nuts.

Ingredients:

(Serving size: 8 / For: 1 cheesecake)

Crust:

30 grams sunflower seeds

40 grams strawberry jam

200 grams digestive biscuits

80 grams butter


Filling:

700 grams cream cheese

100 grams powdered sugar

250 grams heavy cream


Gelatin:

6 gelatin leaves

50 grams water

Juice of 1 lemon


Decoration:

100 grams strawberries

100 grams Turkish delight

Juice of 1 lemon

Instructions:

Step 1/9

Melt butter until liquid. Allow butter and cream cheese to soften at room temperature.

Squeeze a lemon to extract lemon juice.

Soak gelatin in cold water for 5 minutes.


Step 2/9

Attach the food processor blade.

Grease and line a square baking tray with parchment paper.

Preheat the oven to 180°C (356°F).


Step 3/9

Place sunflower seeds and toasted hazelnuts into the food processor. Secure the lid tightly and pulse until finely ground.

Add digestive biscuits to the food processor. Continue pulsing until the mixture resembles coarse crumbs.

With the processor running, add butter. Continue processing until the mixture is well combined.

Transfer the mixture to the prepared baking tray. Press firmly to create an even and compact base. Bake for 10 minutes at 180°C (356°F).


Step 4/9

Place strawberries, Turkish delight, lemon juice, and water into the food processor. Pulse until smooth.

Strain the juice into a separate container and set aside.


Step 5/9

Clean the food processor bowl and attach the double whisk attachment. Place cream cheese and powdered sugar into the food processor. Beat until smooth and creamy.

Add heavy cream to the food processor. Beat until the mixture thickens.


Step 6/9

Place gelatin and water into a small bowl. Microwave in 20-second intervals until gelatin dissolves.


Step 7/9

Add 1/3 of the gelatin mixture to the strawberry juice.

Add the remaining gelatin mixture to the cream mixture. Add lemon juice and stir until well combined.


Step 8/9

Pour the cream mixture over the baked crust. Sprinkle evenly with Turkish delight.

Pour the remaining strawberry juice over the cheesecake.

Chill in the refrigerator for 4 hours.


Step 9/9

Enjoy your Turkish cheesecake!

10 tháng 11, 2025
Nguyên lý hoạt động và bộ cảm biến độ ẩm humidistat.
10 tháng 11, 2025
Hút ẩm nhanh, vận hành êm và có chế độ hong khô quần áo tiện lợi.
7 tháng 11, 2025
Sấy thăng hoa được ví như “nút tạm dừng tự nhiên”, giúp giữ trọn hương vị và dưỡng chất
5 tháng 11, 2025
Ngũ cốc nguyên hạt gồm ba phần chính có thể ăn được: Cám, Nội nhũ, Mầm.
5 tháng 11, 2025
Bài viết này sẽ cho bạn lý do để thêm yêu món sinh tố bổ dưỡng thơm ngon ngay tại nhà.
4 tháng 11, 2025
Những chiếc bánh cookie thơm ngon và đẹp mắt có thể dùng làm quà tặng ý nghĩa cho lễ Giáng Sinh
4 tháng 11, 2025
Món tráng miệng đẹp mắt phù hợp để làm quà tặng dịp Giáng Sinh năm nay!
4 tháng 11, 2025
Cocktail đá xay thơm ngọt, vị trái cây nhẹ nhàng — lựa chọn hoàn hảo ‘cheers’ cùng bạn bè.
4 tháng 11, 2025
Cocktail có cồn nhẹ với vị dâu tây tươi và lá bạc hà thơm mát
4 tháng 11, 2025
Latte bí ngô mang theo hương vị ngọt ngào và ấm áp đặc trưng nhưng với các nguyên liệu lành mạnh hơn.
More posts