Recipe for Turkish Cheesecake

Decorate this cheesecake simply with toasted hazelnuts or elevate it with rose petals, pomegranate seeds, and various nuts.

Ingredients:

(Serving size: 8 / For: 1 cheesecake)

Crust:

30 grams sunflower seeds

40 grams strawberry jam

200 grams digestive biscuits

80 grams butter


Filling:

700 grams cream cheese

100 grams powdered sugar

250 grams heavy cream


Gelatin:

6 gelatin leaves

50 grams water

Juice of 1 lemon


Decoration:

100 grams strawberries

100 grams Turkish delight

Juice of 1 lemon

Instructions:

Step 1/9

Melt butter until liquid. Allow butter and cream cheese to soften at room temperature.

Squeeze a lemon to extract lemon juice.

Soak gelatin in cold water for 5 minutes.


Step 2/9

Attach the food processor blade.

Grease and line a square baking tray with parchment paper.

Preheat the oven to 180°C (356°F).


Step 3/9

Place sunflower seeds and toasted hazelnuts into the food processor. Secure the lid tightly and pulse until finely ground.

Add digestive biscuits to the food processor. Continue pulsing until the mixture resembles coarse crumbs.

With the processor running, add butter. Continue processing until the mixture is well combined.

Transfer the mixture to the prepared baking tray. Press firmly to create an even and compact base. Bake for 10 minutes at 180°C (356°F).


Step 4/9

Place strawberries, Turkish delight, lemon juice, and water into the food processor. Pulse until smooth.

Strain the juice into a separate container and set aside.


Step 5/9

Clean the food processor bowl and attach the double whisk attachment. Place cream cheese and powdered sugar into the food processor. Beat until smooth and creamy.

Add heavy cream to the food processor. Beat until the mixture thickens.


Step 6/9

Place gelatin and water into a small bowl. Microwave in 20-second intervals until gelatin dissolves.


Step 7/9

Add 1/3 of the gelatin mixture to the strawberry juice.

Add the remaining gelatin mixture to the cream mixture. Add lemon juice and stir until well combined.


Step 8/9

Pour the cream mixture over the baked crust. Sprinkle evenly with Turkish delight.

Pour the remaining strawberry juice over the cheesecake.

Chill in the refrigerator for 4 hours.


Step 9/9

Enjoy your Turkish cheesecake!

15 tháng 4, 2025
Sự kết hợp của Perfetto và MilkLab tại sự kiện Cafe Show 2025
15 tháng 3, 2025
MTE là một trong những sự kiện bất động sản và nghỉ dưỡng lớn nhất khu vực.
12 tháng 3, 2025
Thay vì thưởng thức ly cocktail screwdriver thông thường, hãy thử cách mới lạ hơn!
12 tháng 3, 2025
Một ly smoothie kết hợp giữa chuối và cà phê tuyệt vời cho buổi sáng.
12 tháng 3, 2025
Bánh mì Pita nguyên cám mềm xốp, giàu chất xơ với công thức đơn giản, dễ làm.
11 tháng 3, 2025
Kem que không chỉ là món ăn vặt vui miệng mà còn đem lại lợi ích cho sức khỏe, tăng sức đề kháng cho cơ thể.
11 tháng 3, 2025
Công thức đơn giản này hứa hẹn sẽ nâng tầm món pasta yêu thích của bạn!
11 tháng 3, 2025
Đặc biệt phù hợp cho mùa hè vì giải nhiệt tốt và dưa đang vào mùa có vị ngọt tự nhiên!
11 tháng 3, 2025
Một loại syrup tự nhiên để làm ngọt cocktail hoặc làm sốt cho nhiều món tráng miệng
11 tháng 3, 2025
Bạn có thể dùng việt quốc tươi hoặc việt quốc đông lạnh
More posts