Skillet Strawberry Shortcake Recipe

This skillet-baked strawberry shortcake saves time and reduces the mess compared to traditional shortcake. Instead of kneading dough on the countertop, rolling, and cutting individual pieces, you'll bake a large cake-like cookie in a skillet, adorned with macerated strawberries and fresh cream. A perfect choice to welcome sunny days.

Ingredients:

  • Shortcake:

3 cups all-purpose flour

½ cup white sugar

1 tablespoon baking powder

1 teaspoon salt

1 cup cold butter

1 large egg yolk

1 teaspoon vanilla extract

12 tablespoons cold unsalted butter, cut into cubes

½ cup sliced ​​strawberries

  • Strawberry Topping:

4 cups ripe strawberries, peeled and cut into quarters

2 tablespoons white sugar

1 medium lemon, thinly grated 

  • Whipped Cream:

1 cup heavy whipping cream

1 tablespoon white sugar, or more depending on taste

¼ teaspoon vanilla extract

Instructions:

  1. Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). Lightly grease a 10-inch cast iron skillet; Line the bottom with parchment paper.
  2. Mix flour, sugar, baking powder, and shortcake salt in a large mixing bowl. Whisk the buttermilk, egg yolks, and vanilla together in a glass measuring cup until combined; set aside.
  3. Spread the butter pieces over the flour mixture and beat well. Make a well in the center of the flour mixture. Pour the buttermilk mixture into the middle. Continue using a rubber spatula or flour mixer to mix the buttermilk mixture to form a moist dough.
  4. Transfer batter to prepared pan. Spread and smooth the surface of the dough to distribute it evenly in the pan. Gently press the sliced ​​strawberries against the surface.
  5. Bake in the preheated oven until golden brown and bake for 25 to 30 minutes. Let rest for 10 minutes.
  6. To prepare the topping, stir together halved strawberries, sugar, and lemon zest in a medium mixing bowl.
  7. To prepare whipped cream, combine whipped cream, sugar and vanilla in a chilled mixing bowl. Using a mixer or electric mixer, beat at medium speed until soft peaks form.
  8. Drizzle strawberries and juice over pastry. Serve with fresh cream.


Perfetto wishes you success with the Skillet Strawberry Shortcake Recipe!

13 tháng 2, 2025
Xem video hướng dẫn quy trình tẩy cặn
12 tháng 2, 2025
Bạn gặp khó khăn khi thay hộp đựng hạt, tham khảo thông tin để sử dụng đúng
12 tháng 2, 2025
Xem cách khắc phục nếu sữa có bong bóng lớn, giọt bắn ra từ vòi sữa hoặc tạo bọt kém.
12 tháng 2, 2025
Tham khảo các cách khắc phục lỗi pha cà phê không đủ độ nóng trên máy pha cafe DeLonghi Rivelia EXAM440.55
11 tháng 2, 2025
Hướng dẫn cách lắp đặt bộ lọc nước cho máy pha cà phê DeLonghi EXAM440.55
8 tháng 2, 2025
Theo cài đặt mặc định, độ mịn của máy xay trên EXAM440.55 được đặt ở mức 5.
8 tháng 2, 2025
Bean Adapt sẽ điều chỉnh các yếu tố như nhiệt độ pha, độ đậm cafe, độ mịn của cafe và các thông số pha chế khác.
7 tháng 2, 2025
Nên dùng sữa tươi tách béo một phần hoặc các loại sữa thực vật như đậu nành, yến mạch và hạnh nhân.
7 tháng 2, 2025
Tham khảo thông tin hướng dẫn để tháo lắp bình nước đúng cách.
7 tháng 2, 2025
Hướng dẫn lấy nước nóng trên máy EXAM440.55 với hai dòng máy khác nhau.
More posts
Share by: