Feta cheese bread recipe

Feta cheese bread is a delicious dish, combining a crispy bread crust and a rich, rich Feta cheese filling. A simple recipe with flour, yeast, water, salt, and especially Feta cheese, brings a unique and attractive flavor.

Ingredients

  • 100g crumbled feta cheese
  • 30g parmesan, grated
  • 15 g fresh parsley leaves, chopped
  • 15g chives, finely chopped
  • 1 tablespoon extra virgin olive oil
  • 1 teaspoon ground black pepper
  • 500g white, strong flour (plus extra for dusting)
  • 7g fast-acting dry yeast
  • 1 teaspoon sugar
  • 2 teaspoons salt
  • 3 tablespoons extra virgin olive oil
  • 320g water
  • 70g dried tomatoes, chopped
  • 1 egg, beaten

Detailed instructions

  • To prepare, grease a round, 23cm (9”) baking tin and line with parchment paper.
  • Raise the Chef Patissier XL head and install the inlet shield.
  • Fix the K beater to the machine and attach the 5L mixing bowl to the machine.
  • Add feta, parmesan cheese, herbs, oil and pepper to the bowl. Mix for about 30 seconds, starting at speed 1 and gradually increasing to speed 3, until the ingredients are well combined.
  • Take the bowl and typewriter K out of the machine. Then, cover tightly and let cool in the refrigerator.
  • Attach the Easy Warm bowl to the machine and insert the kneading tool.
  • Add the flour, yeast, icing sugar, salt, oil and water to the bowl, then select the 'knead the dough' preset. Once completed, the dough should be smooth and elastic.
  • Insert the shield into position and select the 'powder test' preset.
  • Once proofed, transfer the dough to a lightly floured surface.
  • Pull the dough out and press gently to remove air bubbles.
  • Roll the dough into a rectangle, approx. Size 25x35cm.
  • Remove the cheese and herb mixture from the refrigerator.
  • Sprinkle the mixture over the dough and then add dried tomatoes on top.
  • Roll the dough up, starting with the longer edge to form a log shape.
  • Cut the log into 7 even slices, approx. each width 5cm. Then place the rolls in the baking tray, stacking six rolls around the edge and placing the last roll in the middle.
  • Use a clean towel to cover the dough and let it rest for about 30-40 minutes.
  • Preheat oven to 180°C.
  • Brush the top of each piece of dough with beaten egg.
  • Bake for about 45 minutes at 180°C until golden and risen (cover the cake with foil if it starts to brown too quickly).
  • After baking, take the tin out of the oven.
  • Leave for 5-10 minutes to cool down.
  • Eating hot will taste better.

#huongdanlambanhmithitxongkhoivathaomoc #congthucbanhmithitxongkhoivathaomoc #huongdancongthucbanhmithitxongkhoivathaomoc

12 tháng 9, 2025
Nâng cao trải nghiệm cà phê espresso trong một thân máy đẹp và nhỏ gọn.
12 tháng 9, 2025
Lựa chọn lý tưởng để thưởng thức cà phê tại nhà, văn phòng hoặc kinh doanh lĩnh vực F&B
12 tháng 9, 2025
Chỉ với một nút chạm, đánh sữa ở nhiệt độ thấp để tạo ra lớp bọt microfoam mượt mà.
11 tháng 9, 2025
Công nghệ mới kiểm soát quá trình ủ cà phê, giữ trọn hương vị nguyên chất của hạt cà phê cho ra ly Cold Brew hoàn hảo.
11 tháng 9, 2025
Nếu bạn muốn cải thiện thói quen uống cà phê của mình, hãy cân nhắc việc tự pha cà phê ở nhà.
11 tháng 9, 2025
Bổ sung trái cây vào khẩu phần ăn cho bé trong giai đoạn ăn dặm
11 tháng 9, 2025
Công thức được lấy cảm hứng từ hương vị chiếc bánh táo nướng thơm ngon.
10 tháng 9, 2025
Tăng cường thêm năng lượng cho bữa sáng hoặc dùng làm bữa nhẹ trước khi tập gym, chơi thể thao.
10 tháng 9, 2025
Bổ sung củ dền vào chế độ ăn sẽ mang lại lợi ích thiết thực cho sức khỏe.
9 tháng 9, 2025
Hỗ trợ tiêu hóa, tăng đề kháng và giúp giảm các triệu chứng cảm cúm.
More posts