Feta cheese bread recipe

Feta cheese bread is a delicious dish, combining a crispy bread crust and a rich, rich Feta cheese filling. A simple recipe with flour, yeast, water, salt, and especially Feta cheese, brings a unique and attractive flavor.

Ingredients

  • 100g crumbled feta cheese
  • 30g parmesan, grated
  • 15 g fresh parsley leaves, chopped
  • 15g chives, finely chopped
  • 1 tablespoon extra virgin olive oil
  • 1 teaspoon ground black pepper
  • 500g white, strong flour (plus extra for dusting)
  • 7g fast-acting dry yeast
  • 1 teaspoon sugar
  • 2 teaspoons salt
  • 3 tablespoons extra virgin olive oil
  • 320g water
  • 70g dried tomatoes, chopped
  • 1 egg, beaten

Detailed instructions

  • To prepare, grease a round, 23cm (9”) baking tin and line with parchment paper.
  • Raise the Chef Patissier XL head and install the inlet shield.
  • Fix the K beater to the machine and attach the 5L mixing bowl to the machine.
  • Add feta, parmesan cheese, herbs, oil and pepper to the bowl. Mix for about 30 seconds, starting at speed 1 and gradually increasing to speed 3, until the ingredients are well combined.
  • Take the bowl and typewriter K out of the machine. Then, cover tightly and let cool in the refrigerator.
  • Attach the Easy Warm bowl to the machine and insert the kneading tool.
  • Add the flour, yeast, icing sugar, salt, oil and water to the bowl, then select the 'knead the dough' preset. Once completed, the dough should be smooth and elastic.
  • Insert the shield into position and select the 'powder test' preset.
  • Once proofed, transfer the dough to a lightly floured surface.
  • Pull the dough out and press gently to remove air bubbles.
  • Roll the dough into a rectangle, approx. Size 25x35cm.
  • Remove the cheese and herb mixture from the refrigerator.
  • Sprinkle the mixture over the dough and then add dried tomatoes on top.
  • Roll the dough up, starting with the longer edge to form a log shape.
  • Cut the log into 7 even slices, approx. each width 5cm. Then place the rolls in the baking tray, stacking six rolls around the edge and placing the last roll in the middle.
  • Use a clean towel to cover the dough and let it rest for about 30-40 minutes.
  • Preheat oven to 180°C.
  • Brush the top of each piece of dough with beaten egg.
  • Bake for about 45 minutes at 180°C until golden and risen (cover the cake with foil if it starts to brown too quickly).
  • After baking, take the tin out of the oven.
  • Leave for 5-10 minutes to cool down.
  • Eating hot will taste better.

#huongdanlambanhmithitxongkhoivathaomoc #congthucbanhmithitxongkhoivathaomoc #huongdancongthucbanhmithitxongkhoivathaomoc

7 tháng 11, 2025
Sấy thăng hoa được ví như “nút tạm dừng tự nhiên”, giúp giữ trọn hương vị và dưỡng chất
5 tháng 11, 2025
Ngũ cốc nguyên hạt gồm ba phần chính có thể ăn được: Cám, Nội nhũ, Mầm.
5 tháng 11, 2025
Bài viết này sẽ cho bạn lý do để thêm yêu món sinh tố bổ dưỡng thơm ngon ngay tại nhà.
4 tháng 11, 2025
Những chiếc bánh cookie thơm ngon và đẹp mắt có thể dùng làm quà tặng ý nghĩa cho lễ Giáng Sinh
4 tháng 11, 2025
Món tráng miệng đẹp mắt phù hợp để làm quà tặng dịp Giáng Sinh năm nay!
4 tháng 11, 2025
Cocktail đá xay thơm ngọt, vị trái cây nhẹ nhàng — lựa chọn hoàn hảo ‘cheers’ cùng bạn bè.
4 tháng 11, 2025
Cocktail có cồn nhẹ với vị dâu tây tươi và lá bạc hà thơm mát
4 tháng 11, 2025
Latte bí ngô mang theo hương vị ngọt ngào và ấm áp đặc trưng nhưng với các nguyên liệu lành mạnh hơn.
14 tháng 10, 2025
Dòng máy mới ra mắt năm 2025 với những cải tiện hiện đại hơn, tối ưu hóa trải nghiệm người dùng.
14 tháng 10, 2025
Giòn thơm với hình nhện dễ thương và vui nhộn cho mùa Halloween
More posts